Palamuse kommunehus

Forfatter:Urmas Luure, Tõnu Rebane, Marit Vendel

Fullført:2007

Palamuse kommunehus er Estlands første offentlige bygning bygd som passivhus. Bygningens arkitektur er jordnær, og er fra utsiden formet som tre fjerdedeler av en sirkel. Den lave bygningen søker med sine glidende linjer og gresstak å smelte sammen med landskapet. Dette sekunderes av bygningsvolumet som vokser til to etasjer i midten, og den grafisk godt gjennomarbeidede ytre kledningen. Den midtre delen av bygget er en åpent og rommelig kommunestyresal formet som en halvsirkel. Den ytre delen av bygningen utgjøres av kontorer for kommuneadministrasjonens ansatte, sammenkoplet med den midtre delen av bygningen av en gjennomgående korridor. På den sørvestlige fasaden er et glassvolum med en vinterhage mot kommunestyresalen, som fortsetter med en åpen, rommelig terrasse.

Tekniske spesifikasjoner:
Tomt: 20038 m²
Grunnflate: 961 m²
Bruttoareal: 855 m²
Etasjer: 2
Oppnådd plassering: 1. plass