Keskkond

Detailplaneeringud, asendiplaanid, maastikuarhitektuur, energiamärgised, taastuvenergia lahenduste väljatöötamine ja süsiniku jalajälje arvutused.

Asendiplaanid

Asendiplaani  koostamise aluseks on geodeetiline alusplaan täpsusega 1:500 ja kinnistule esitatavad tingimused.

Asendiplaani koostamise eesmärk on anda kinnistule terviklahendus, mis hõlmab endas parkimise, liikumisteede, haljastuse, manööverdamisalade ja heakorra omavaheliste seoste väljatöötamist.

Detailplaneeringud

Detailplaneeringu koostamise aluseks on planeerimisseadus. Detailplaneeringu eesmärk on eelkõige üldplaneeringu elluviimine ja planeeringualale ruumilise terviklahenduse loomine. Detailplaneeringu roll on määrata kindlaks, kuidas võib üht või mitut krunti täpsemalt kasutada, kas ja millistel tingimustel on krundile lubatud ehitisi püstitada. Detailplaneeringu koostab planeerija koostöös kohaliku omavalitsusega, tehnovõrkude valdajatega jt huvitatud isikutega. Detailplaneeringu koostamise aeg algatamisest kehtestamiseni sõltub planeeringuala suurusest, asukohast, kohaliku omavalitsuse haldussuutlikkusest ja koostööst teiste planeeringust huvitatud isikutega.

Detailplaneeringu koostamiseks on vajalik digitaalne geodeetiline alusplaan täpsusega 1:500.

Maastikuarhitektuur

Maastikuarhitektuurse projekteerimise aluseks on ehitusseadustik ja soovitusliku sisuga Eesti standardid EVS 865-1:2013 ja EVS 865-2:2014. Maastikuarhitekt koostab projekti välisruumi kujundamiseks ja korraldamiseks, analüüsides ümbritsevat keskkonda. Maastikuarhitektuurne projekt võib olla nii eraldiseisev kui ka osa ehitusprojektist. Ehitusprojekti osana koostatakse projekt koostöös arhitektiga. Maastikuarhitektuursete projektide koostamise aeg ja hind sõltub ala suurusest ja asukohast.

Maastikuarhitektuuri projekteerimiseks on vajalik digitaalne geodeetiline alusplaan täpsusega 1:500 .

Taastuvenergia lahendused

Taastuvenergia on energia, mis saadakse ökosüsteemi kahjustamata taastuvatest allikatest, nagu näiteks päikesevalgus, tuul, vihm, lained, maasoojus. Taastuvenergia lahenduste projekteerimine on üks võimalus, kuidas vähendada hoonete süsiniku jalajälge ekspluatatsiooni käigus.

Energiaanalüüsid

Eskiisi staadiumis viime läbi esialgsed energiavajaduse ja sisekliima simulatsioonid, et hinnata fassaadi-, päikesekaitse- ja tehnosüsteemide erinevate lahendusvariantide mõju.

Arvutame valitud lahenduse mõju eri tüüpi ruumide sisekliimale ja hoone energiavajadusele ning vajaduse korral ajakohastame eesmärke.

Lähteandmetena kasutame siin arhitektuurset ruumi- või ruumigrupimudelit ja tehnosüsteemide nõudeid.

Eelprojekti staadiumis määrab energiatõhususe projekteerija simulatsiooni abil ventilatsiooni-, kütte- ja jahutusvajaduse. Simulatsioon tehakse kõikidele erinevatele ruumitüüpidele.

Ehitusloa jaoks on vajalik energiaanalüüs, millest mudelipõhiselt saab analüüsida järgmiseid osi:
– summaarne energiavajadus, energiatõhususarv (ETA);
– energiamärgis;
– suvise ruumitemperatuuri kontroll.

Ehitusstaadiumi lõpul arvutame üle hoone projekteeritud energiavajaduse, võttes arvesse ehitustööde käigus toimunud muudatusi.

Üle 2000 eduka projekti

Oleme teostanud üle 1500 projekti Eestis, Norras, Rootsis ja Soomes.
Oleme spetsialiseerunud suurte büroo-, kaubandus- ja tootmishoonete projekteerimisele, kuid meie portfoolios on ka mitmeid koolimaju, lasteaedu, eramuid ja erirajatisi.

Miks tellida projekt Sirkel & Mall’ist?

  • Projekteerimisel lähtume kliendi ärimudelist ning loome optimaalse lahenduse;
  • Projekteerimisel arvestame materjalide maksumusega ja jälgime, et projekt püsiks eelarve piirides;
  • Kõik projektid on koostatud järgides EVS ehitusstandardeid ja BIM nõudeid;
  • Kuulume Eesti Digitaalehituse klastrisse, mis ühendab edumeelsemaid ehitusvaldkonna ettevõtteid.
Kirjuta, helista või tule meie büroosse ning arutame, kuidas saame abiks olla Sinu äriidee arendamisel või ehitusprojektile optimaalse lahenduse leidmisel.
© Sirkel & Mall 2024. Kõik õigused kaitstud.